Naručivanje fotografija

Sve porudžbine je potrebno platiti unapred, prema cenama navedenim ispod.

Vrednost u dinarima zavisi od broja fotografija i broja kopija i nju morate izračunati sami. Ukoliko želite da Vam dostavimo na kućnu adresu, cena dostave u Srbiji je 200 dinara i nju treba dodati na prethodnu sumu.

Slike šaljete tako što ćete otići na sledeću adresu https://www.sendspace.com/ na kojoj imate dugme Browse koje ćete kliknuti i na taj način se otvara prozor u kome treba da izaberete slike koje želite izraditi. Nakon toga će se otvoriti nov prozor u kome će biti zip fajl (u sekciji kako napraviti zip fajl imate više informacija kako možete poslati slike spakovane u jedan fajl) koji ste odabrali, a u dnu tog spiska biće dugme Upload i kada kliknete to dugme otpočeće otpremanje zip fajla u kome su spakovane slike na sendspace. Kada se slike prebace pojaviće se link i pored njega dugme Copy Link i kada kliknete na to dugme onda taj link treba da kopirate u odgovarajuće polje u formi za naručivanje izrade fotografija koja se nalazi ispod.

 

Formati fajlova slika

Primamo slike u jpeg (ekstenzija .jpg ili .jpeg) ili tiff (ekstenzija .tif ili .tiff) formatima.

Slike možete konvertovati u jedan od ova dva formata (predlažemo jpeg jer je zbog manjih veličina fajlova podobniji za slanje preko interneta) kroz mnoštvo programa kao što su Photoshop, Corel Photo Paint ili besplatni Gimp.

Ako ne poznajete programe za obradu slika možete snimanje vašim aparatom uraditi u gore navedenoj rezoluciji i bez ikakvih dodatnih intervencija poslati našem foto servisu.

Cenovnik izrade fotografija

10 x 15 (cm)
(1 do 20) 30 din / komad
(21 do 50) 22 din / komad
(51 do 100) 18 din / komad
(101 do 200) 15 din / komad
(od 200 do xxx) 13 din / komad

13 x 18 (cm)
(1 do 100) 36 din / komad
(preko 100) 22 din / komad

O snimanju i slanju fotografija

Preporučujemo da u meniju svog foto aparata rezoluciju (kvalitet) podesite na veličinu koja daje jedan snimak po megabajtu (MB).

Prilikom uključenja aparata na displeju možete videti koliko još snimaka možete napraviti. Kada je kartica prazna taj broj treba da je približan broju koji označava veličinu kartice. Ako je kartica od 1GB onda taj broj treba da je oko 1000. Nije bitno da li je 900 ili 1100. Sa takvih snimaka možete, u najboljem kvalitetu, praviti fotografije do veličine A4.

Ako na primer aparatom od 8 MB snimate u najvećoj rezoluciji, a pravite fotografije 10x15, 13x18 ili A4 ništa ne dobijate na kvalitetu, samo ste zauzeli veći prostor na memorijskoj kartici.

Kada se govori o rezoluciji fotografije treba znati sledeće – veće je bolje, ali zahteva više vremena za slanje preko interneta. Ako je fajl u rezoluciji za ekran, on na monitoru izgleda dobro ali je previše mali za štampu. Dovoljno je da veličina fajla (pojedinačne slike) bude oko 400K a rezolucija 2M (za 10×15) i 3M (za 13×18).

Kako napraviti ZIP fajl

1.Napravite prazan folder na desktopu (npr „moje_slike“ )
2. Prebacite sve slike koje želite da Vam izradimo u taj folder
3. Kliknite desnim dugmetom miša na folder (desni klik)
4. U padajućem meniju izaberite Send To -> Compressed (Zipped) Folder
5. Na desktopu će Vam se pojaviti novi fajl „moje_slike.zip“

Dodatno: 6. Kliknite na dugme Browse na sajtu sendspace za slanje i pronađite taj fajl.
zatim kada se završi otpremanje link koji ćete dobiti na sajtu sendspace kopirajte u odgovarajuće polje u obrascu ispod.

* = Obavezna polja

3 + 6 = ?